OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/07/07

CHLEBEK BANANOWY









bez jajek

Najlepszy chlebek jaki jadłam i pierwszy jaki osobiście zrobiłam.😉

Składniki :
175 g mąki ryżowej (w tym 30 g skrobi ziemniaczanej)
3 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
1/2 łyżeczki soli
80 g roztopionego masła Alsan-Bio
3 łyżki oleju rzepakowego
100 g cukru pudru
3 średnie banany
30 g posiekanych migdałów

Łączymy porządnie składniki. Miksujemy banany. Siekamy migdały. Wszystko mieszamy razem i wlewamy do keksówki. Wstawiamy do pieca z termoobiegiem na 1 godz i 15 minut w 170'C. Po godzinie wyłączamy termoobieg i pieczemy do suchego patyczka.
Jest super smaczny. Mniam 👌 ♥ ♥








Smacznego!! 😊

Pamiętajcie, że zamiast skrobi ziemniaczanej możemy użyć skrobi z tapioki. A zamiast masła oleju kokosowego. Mąkę ryżową możemy zastąpić uniwersalną Shär.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy