OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2018/03/01

BABECZKI KUKURYDZIANE O SMAKU CYTRYNOWYM

Babeczki cytrynowe bez cukru. Z dodatkiem skrobi co daje nam dodatkowy dzień. Zwykle się je konsumuje tego samego dnia. Mega smaczne polecam wszystkim zainteresowanym.
SKŁADNIKI :
  • 125 g  gęstego mleczka kokosowego 
  • 2 jajka
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej 
  • 120 g ksylitolu 
  • 75 g masła roślinnego 
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 
  • szczypta soli

Masło roztapiamy w garnku. Studzimy. Łączymy z mleczkiem i jajkami. Dodajemy cukier, mieszamy całość.

Cytrynę dokładnie myjemy, ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Pamiętajcie o wydarzeniu cytryny. Dodajemy do ciasta.
Mąkę łączymy z solą i solą, przesiewamy i dodajemy do masy. Łączymy całość za pomocą łopatki.
Ciasto przekładamy do foremek, do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25 minut.
Zostawiamy do wystygnięcia. Po paru minutach można cieszyć się ich smakiem. 

1 komentarz:

Popularne przepisy