SKŁADNIKI :
- 125 g gęstego mleczka kokosowego
- 2 jajka
- 100 g mąki kukurydzianej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 120 g ksylitolu
- 75 g masła roślinnego
- sok i skórka z 1 cytryny
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- szczypta soli
Masło roztapiamy w garnku. Studzimy. Łączymy z mleczkiem i jajkami. Dodajemy cukier, mieszamy całość.
Cytrynę dokładnie myjemy, ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Pamiętajcie o wydarzeniu cytryny. Dodajemy do ciasta.
Mąkę łączymy z solą i solą, przesiewamy i dodajemy do masy. Łączymy całość za pomocą łopatki.
Ciasto przekładamy do foremek, do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25 minut.
Zostawiamy do wystygnięcia. Po paru minutach można cieszyć się ich smakiem.
do herbaty idealne :)
OdpowiedzUsuń