OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/12/04

MIKOŁAJ CZEKOLADOWY ZE SKITELSAMI

Czekoladowy mikołaj dla dziecka, które nie może mleka czy glutenu znaleźć nie jest łatwo. Moja pociecha zaczyna się interesować świętami i prezentami, także zaczęłam szukać sposobu.  I go znalazłam. Otóż robiąc czekolady w domu pomyślałam czemu by nie spróbować zrobić czekoladowego Mikołaja na 6 grudnia. Wyszedł idealny. Zakupiłam formę do gipsu i z synkiem wzięliśmy się do wylewania formy domową czekoladą. Dziecko szczęśliwe to zadowolona Mama. 😉

Składniki :
150 g oleju kokosowego
6 czubatych łyżek kakao
4 łyżki syropu klonowego
2 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego
Garść skitelsów

Przepis dotyczy formy na Mikołaja o wadze 180-200 g. Więc jest dość duży.  Rozpuszczamy olej kokosowy z syropem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ekstraktu plus kakao i energicznie mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy do formy i wkładamy do lodówki na min. 2 godziny. Polecam na noc. Następnego można rozkoszować się Mikołajem z czekolady o smaku pomarańczy z dodatkiem skitelsów. Dlaczego skitelsów, otóż mój syn je uwielbia. 😉
Udanych Mikołajek życzymy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy