OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/10/07

SMALCZYK Z FASOLI



Smalec,każdy go pamięta z dzieciństwa, z przepisu Babuni. Nie przepadałam za smalcem, jego dziwny smak i ten tluszcz... Bleeee.. Smak pozostał mi w pamięci na lata. Kolejnym produktem, którego nie trawie jest fasola, oh łee! Ta jej tekstura i ten jej smak..Rany, no koszmar. Wszystko ładnie pięknie, ale z jakiej paki nagle przepis na smalec i to z fasoli?!  Otóż moi drodzy to jest tak naprawdę wybryk smakowy, otóż już piszę o co chodzi. Możemy czegoś nie lubić w oryginalnej odsłonie, ale po przerobieniu i doprawieniu zmieniamy smak i teksturę takiego produktu. I wtedy zaczyna nam odpowiadać znienawidzonego produktu nowy smak. I o to chodzi!  O eksperymenty w kuchni! 😊 Sami się przekonajcie. Zachęcam to wypróbowania przepisu.

Składniki :
Szkl ugotowanej fasoli
Cebula
Jabłko
Olej rzepakowy ok. 5 łyżek
Majeranek, sól i pieprz

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni, dodajemy jabłko pokrojone w kostkę i trzymamy 5 minut na małym ogniu. Fasolę z olejem i przyprawami miksujemy na gładką masę blenderem ręcznym. Dodajemy cebulę z jabłkiem i gotowe. Można zajadać. 😉

2 komentarze:

Popularne przepisy