OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/10/04

BUŁECZKI DLA DZIECI


Bułeczki dla dziecka są bardzo ważne, skład, smak i wygląd odgrywają tutaj ważną rolę. Testowałam wiele przepisów. Te, które mój maluch polubił wyszły przypadkiem przy testowaniu przepisu na chleb. Zostało mi trochę masy więc wypiekłam bułeczki w formie na muffinki. Wyszły eleganckie i bardzo smaczne, nie wspomnę, że chleb się nie udał. Tak więc trzeba próbować i się nie poddawać. Może się udać przepis w nieoczekiwanej dla nas chwili.

Składniki :
6-8 szt zależy od głębokości formy na muffinki.

60 g mąki Shär do chleba
40 g mąki owsianej
35 g mąki kukurydzianej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
szczypta soli
250 ml mleka roślinnego sojowego naturalnego lub wody
łyżka oleju
Jajko

Najpierw łączymy suche składniki, później dodajemy pozostałe i dobrze mieszamy. Przelewamy do formy i pieczemy 35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Zostawiamy do wystygnięcia. Bułeczki gotowe. Przechowuje je w pudełku przeznaczonym do żywności. Długo zachowują świeżość i miękkość jak również smak.
Polecam nawet niejadkom.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy