OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2018/03/13

BABKA CYTRYNOWA

Jak babka to wilgotne ciasto. Lubię w wersji cytrusowej. O pięknym, żółtym kolorze i o super smaku. Ta jest w bez cukru, bez laktozy i bez glutenu. W dodatku z nutką tropikalną 😉

Składniki :
3 jajka
45 g wiórków kokosowych
80 g mąki ryżowej
30 g skrobi ziemniaczanej
Łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
125 ml oleju rzepakowego
150 g ksylitolu
Sok z cytryny

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka z pozostałymi składnikami ucieramy na gładko. Łączymy delikatnie z pianą. Wlewamy do keksówki wysmarowanej masłem roślinnym. Pieczemy 45 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem . Studzimy w uchylonym piekarniku. Smacznego. 😊 

1 komentarz:

  1. Robiłam na urodziny męża babkę bezglutenową z proszkiem do piweczenia oetkera wyszła bardzo dobra, taka delikatna była. Nikt nawet nie poczuł, że bezglutenowa była w 100%

    OdpowiedzUsuń

Popularne przepisy