OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/07/06

CIASTO POMARAŃCZOWO-MIGDAŁOWE









Chrupkie na wierzchu i miękkie w środku. Z nutką pomarańczy i dodatkiem migdałów. Niebo dla podniebienia! 😀😉😘

8 łyżek oleju rzepakowego
1 szklanka cukru + 2 łyżki do posypania wierzchu
otarta skorka z 1 pomarańczy
2 jajka
¼ łyżeczki soli
Cukier waniliowy
1 szklanka mąki z ciecierzycy
1/3 szklanki pokrojonych migdałów lub płatków migdałowych

Jajka, cukier, skórkę z pomarańczy, cukier waniliowy oraz sól miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy mąkę. Na koniec dodajemy stopniowo masło, cały czas miksując. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, ciasto przekładamy do tortownicy. Na wierzch ciasta sypiemy lekko cukier i wykładamy migdałami. Pieczemy 45 min z termoobiegiem.

SMACZNEGO!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy