OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/09/03

KLUSKI NA MLEKU

Kto nie pamięta klusek na mleku, zacierek czy lanych klusek Babci... Mmmmm... Smak z dzieciństwa, którego nigdy nie zapomnę.  Przepis, który udoskonaliłam tylko o mąkę bezglutenową i mleko roślinne.  Słuchajcie tego trzeba spróbować!!! Łapcie przepis.


Mleko roślinne
Jajko
Mąka uniwersalna Shär
Cukier
Olej
Gotujemy ok 0,5 L mleka roślinnego, międzyczasie robimy masę na kluski. Ok 5 czubatych łyżek mąki, trochę mleka, jajko, trochę oleju, dwie łyżeczki cukru. Masa musi być idealna do ugniatania ręcznego. Wtedy do gotujacego się mleka dodajemy małą łyżeczką po trochu masy. Łyżeczkę przed zamaczamy w gorącym mleku, żeby masa nie przylegała do niej. Gotujemy ok. 5 min.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy