OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/09/01

CIASTECZKA ORZECHOWE

Ciasteczka chrupiące ma wierzchu z wilgotnym środkiem. Orzechowa pycha. Szybkie, łatwe i oszałamiające w smaku. Polecam ciasteczkowym potworkom. Moja pociecha je uwielbia robić że mną i jeść je ze mną. Zachęcam do wspólnego przygotowywania z dziećmi.

Składniki :
300 g masła orzechowego
1,5 szkl mąki uniwersalnej Shär
2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
szkl cukru
2 łyżki masła Rama roślinna
2 jajka
Cukier waniliowy

Masło orzechowe, masło i cukier ucieramy robotem na dużych obrotach, dodajemy jajka i ucieramy na gładko. Dodajemy wymieszane razem suche składniki stopniowo, ale w tym momencie radzę użyć drewnianej łyżki.  Po połączeniu składników robimy w rękach kulki, spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w tym momencie zachęcamy pociechy do współpracy. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut z termoobiegiem.
SMACZNEGO!! 😁

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy