OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/07/06

CIASTECZKA MAŚLANE














Kruche, miękkie w środku i pyszne 😋
Test mixu bezglutenowego firmy Tesco do wypieków i vegańskiej Ramy. Wyszło super smacznie! 😊 Z nutką wanili 😘

Składniki :

200 g mixu mąk bezglutenowych
100 g margaryny vegańskiej  Rama
100 g cukru trzcinowego
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
50 ml mleka roślinnego
Jajko

Mieszamy składniki i wyrabiamy ma gładko ręcznie. Formujemy kulki i spłaszczamy w dłoniach. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, pieczemy 15 min. Teraz tylko czekamy aż trochę wystygną. Trzymamy w zamkniętym pojemniku.

SMACZNEGO!!! 😊

Polecam Ramę vegańską jest bardzo dobra 👍

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy