2017/07/12

TARTA MIGDAŁOWO-WANILIOWA


PIERWSZA TARTA....EVER.
Jestem z niej dumna 😀



Spód :
1/2 szkl wiórków kokosowych
1/2 szkl pestek słonecznika
1/2 szkl migdałów
Łyżka kakao
Łyżeczka cynamonu
Miodu lub syropu z agawy tyle żeby masa była gliniasta

Środek :
1 i 1/2 szkl mleka migdałowego
Cukier waniliowy
4 łyżki mleczka kokosowego
2 łyżeczki żelatyny
50 g skrobi ziemniaczanej

Składniki na spód miksujemy na drobno, oprócz miodu. Dodajemy go tyle ile trzeba. Wylepiamy masą formę do tarty średniej wielkości. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Grzejemy mleko z mleczkiem i skrobią, i cukrem waniliowym, gdy zgęstnieje dodajemy żelatynę, pamiętamy o mieszaniu.  Wlewamy środek formy i czekamy aż ostygnie.  Oblewamy roztopioną czekoladą i posypujemy cukrem trzcinowym. Wstawiamy na noc do lodówki.
SMACZNEGO!!! 😊
MNIAM 👌 ♥ ♥

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy