OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/07/07

CZEKOLADA Z MIGDAŁAMI I JAGODAMI GOJI














  CZEKOLADA
💕❤❤❤💕😋😍

Ale, ale.....ale dobre!! Nie przekonacie się póki nie spróbujcie!! Zachęcam, naprawdę warto!! 😊
Czekolada ta podbiła moje serce, jest pyszna i delikatna, jej smak to coś  pomiędzy czekoladą gorzką a mleczną. Mmmmm.....

Składniki na jedną tabliczkę :
100 ml oleju kokosowego (ok. 5 dużych łyżek)
60 g kakao Bio (ok. 4 łyżki)
Cukier waniliowy
2 łyżki syropu klonowego/miodu
Garść pokrojonych migdałów
Garść suszonych jagód goji

Olej rozpuszczamy na małym ogniu i dodajemy kakao, potem cukier i miód, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 3-4 minuty. Dodajemy resztę składników i łączymy wszystko. Zostawiamy do wystygnięcia, co jakiś czas mieszamy żeby nam się nie rozdzieliło kakao od oleju tak min. ze dwa razy przed nalaniem do formy, wyłożonej papierem lub folią spożywczą, średniej wielkości lub małe jak ktoś lubi grubszą czekoladę. Wstawiamy do lodówki na min 4 godz.

SMACZNEGO!! 😁 👌 ♥ ♥ ♥

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy