OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/10/16

PASZTECIK ZE SŁOIKA


Pasztecik do smarowania na kanapki. Zapasteryzowany więc można brać go ma wyjazdy weekendowe, ferie czy wczasy. Świetny na śniadanie i na kolację. Polecam zrobić samemu w domu zamiast kupować w sklepie.

Składniki :
0,5 kg wątróbki drobiowej
2 podudzia z kurczaka bez kości
Marchewka
Pietruszka
Cebula
3-4 grzyby leśne lub garść namoczonych przez noc, suszonych grzybów
Sól, pieprz, majeranek, dwa liście laurowe i 4 ziela angielskie
Po ugotowaniu składników wymienionych wyżej
Jajko
40 g mąki kukurydzianej

Wszystkie składniki wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy 20 minut. Odcedzamy i miksujemy blenderem ręcznym na papkę. Doprawiamy do smaku. Dodajemy 40 g mąki kukurydzianej i jajko. Mieszamy dokładnie. Wkładamy do słoików. Pasteryzujemy trzy razy przez 30 minut w 120 stopniach bez grzałki góra i dół.
Słoiczki przetrzymujemy w lodówce. Smakują lepiej niż te ze sklepu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy