OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/10/21

BROWNE MOCNO CZEKOLADOWE

W weekend mamy gości, a więc pojawił się pomysł ma ciasto. Tylko jakie? Hmm.... Oczywiście czekoladowe! A więc do dzieła. Zachciało mi się browne. A więc zaczęłam kombinować. I zrobiłam je inaczej niż zwykle. Wyszło super czekoladowe. Pachniało w całym domu. Muszę się powstrzymywać, żeby nie zjeść całego ciasta.

Składniki :
100 g domowej czekolady
90 g masła Alsan-Bio lub Rama roślinna
3 jajka
90 g cukru trzcinowego lub ksylitolu
60 g zmielonych migdałów

Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy pomału cukier i ubijamy na gładko. Do masy czekoladowe dodajemy migdały i żółtka, mieszamy, dodajemy kremowe białka i delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 30 minut. Studzimy w piekarniku. I gotowe. Ciasto urośnie, a później opadnie. I tak ma być. Niebo w gębie. Mmmmm....

1 komentarz:

Popularne przepisy