OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/10/06

ZUPA POMIDOROWO-GRZYBOWA



Zupa, zupa....gorącą zupa. Smaczna i pożywna. Jedyna w swoim rodzaju. Aromat grzybów i pomidorów unosi się po całym domu zachęcając do spróbowania. Nie ma nic lepszego niż gorąca zupa w tak chłodny i deszczowy dzień.  Zapraszam do wypróbowania przepisu na sałatkę z grzybów do słoików, gdyż przyda się do tej zupy.  Grzybów w tym roku jest dużo także można zrobić sobie niezły zapas na zimę, myślę, że na nie jedną zimę. Trzeba tylko dobrze zapasteryzować weki. Owa zupa jest kolejnym przedstawicielem zup bezbulionowych, a to oznacza, że smak zupy uzyskuje się z bardzo intensywnych produktów, jak grzyby, kiełbasa wędzona czy przecier pomidorowy. Zachęcam do wypróbowania przepisu.

Składniki :
400 g kiełbasek drobiowych lub pętko kiełbasy wędzonej, najlepiej od znajomego człowieka z wyrobami tradycyjnymi, wtedy znamy skład.
Przecier pomidorowy CIRIO
2 łyżki majonezu lub mleczka kokosowego
Słoik 0,5 L sałatki z grzybów leśnych
Oregano, bazylia z ogródka
Sól i pieprz, trochę cukru trzcinowego lub ksylitolu do smaku.
5 średnich ziemniaków, pokrojonych w średnią kostkę i wcześniej ugotowanych

Kiełbaski lub kiełbasę kroimy w talarki i obsmażamy, dodajemy przecier pomidorowy, dusimy 10 minut. Dodajemy sałatkę ze słoika, wlewamy odrobinę wody. Dusimy 5 minut i dodajemy pozostałe składniki oprócz ziemniaków, dusimy 5 minut i zdejmujemy z ognia. Dodajemy ziemniaki i doprawiamy do smaku.  Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy