2017/10/06
ZUPA POMIDOROWO-GRZYBOWA
Zupa, zupa....gorącą zupa. Smaczna i pożywna. Jedyna w swoim rodzaju. Aromat grzybów i pomidorów unosi się po całym domu zachęcając do spróbowania. Nie ma nic lepszego niż gorąca zupa w tak chłodny i deszczowy dzień. Zapraszam do wypróbowania przepisu na sałatkę z grzybów do słoików, gdyż przyda się do tej zupy. Grzybów w tym roku jest dużo także można zrobić sobie niezły zapas na zimę, myślę, że na nie jedną zimę. Trzeba tylko dobrze zapasteryzować weki. Owa zupa jest kolejnym przedstawicielem zup bezbulionowych, a to oznacza, że smak zupy uzyskuje się z bardzo intensywnych produktów, jak grzyby, kiełbasa wędzona czy przecier pomidorowy. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Składniki :
400 g kiełbasek drobiowych lub pętko kiełbasy wędzonej, najlepiej od znajomego człowieka z wyrobami tradycyjnymi, wtedy znamy skład.
Przecier pomidorowy CIRIO
2 łyżki majonezu lub mleczka kokosowego
Słoik 0,5 L sałatki z grzybów leśnych
Oregano, bazylia z ogródka
Sól i pieprz, trochę cukru trzcinowego lub ksylitolu do smaku.
5 średnich ziemniaków, pokrojonych w średnią kostkę i wcześniej ugotowanych
Kiełbaski lub kiełbasę kroimy w talarki i obsmażamy, dodajemy przecier pomidorowy, dusimy 10 minut. Dodajemy sałatkę ze słoika, wlewamy odrobinę wody. Dusimy 5 minut i dodajemy pozostałe składniki oprócz ziemniaków, dusimy 5 minut i zdejmujemy z ognia. Dodajemy ziemniaki i doprawiamy do smaku. Gotowe!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne przepisy
-
Długo szukałam chleba idealnego, który byłby bez drożdży, bezglutenowy, bez dodatku mleka czy maślanki, bez użycia gotowej mieszanki i tak...
-
W zoo,na festynie, na wakacjach i wesołym miasteczku unosi się zawsze zapach świeżych gofrów. Zawsze w będąc, w którymś z miejsc jadłam j...
-
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup jesiennych, na świeżej wieżej papryce i cebuli. Rozgrzewajaca i aromatyczna. Tego smaku ...
-
Oryginalnie ten chleb zawiera drożdże, bardzo mi smakuje, więc postanowiłam zrobić drugą wersję bez drożdży, ku mojemu zaskoczeniu wyszed...
-
Ciasteczka chrupiące ma wierzchu z wilgotnym środkiem. Orzechowa pycha. Szybkie, łatwe i oszałamiające w smaku. Polecam ciasteczkowym potw...
-
Sezon grzybowy w pełni, mamy niezły wysyp w pobliskich lasach, ale nie tylko u nas tak jest. Znajomi chwalą się pełnymi koszami grzybó...
-
Bułeczki dla dziecka są bardzo ważne, skład, smak i wygląd odgrywają tutaj ważną rolę. Testowałam wiele przepisów. Te, które mój maluch p...
-
Nadeszły wakacje i każdy z nas spędza je po swojemu. My w tym roku przechodzimy chrzest bojowy z wakacjami w Chorwacji. Otóż ten kraj słynie...
-
Pierogi z ciasta zaparzanego są elastyczne jak klasyki. Dzięki temu zabiegowi możemy je ulepić. Ciasto gryczane świetnie się nadaję do mię...
-
Biszkopt z tego przepisu śmiało może nam zastąpić bułkę wrocławską, chałkę czy nawet chleb. Świetnie smakuje z roślinną Ramą i domowym dże...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz