2017/10/29
KRÓWKI
Krówki. Tego brakuje mi najbardziej. Bardzo je lubię. Więc postanowiłam wkońcu spróbować je zrobić. Pierwsze wyszły naprawdę dobre. Szybko się je przygotowuje. Najgorsze jest czekanie, aż stwardnieją w lodówce. Naszczęście doczekałam się. Mniam.
Składniki :
200 g cukru
75 g margaryny Rama roślinna
2,5 łyżki wody
60 ml mleczka kokosowego
125 g masła orzechowego
Do garnka wsypuję cukier i dodaję wodę. Gotuje do uzyskania karmelu. Do masy dodaję mleczko i margarynę. Uwaga zawrze. Mieszam do momentu połączenia składników. Zdejmuje z ognia i dodaję masło orzechowe. Mieszam wszystko dokładnie. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do lodówki na 2 godziny conajmniej. Najlepiej na noc. Po tym czasie kroję na cukierki. Przechowuje w lodówce.
SMACZNEGO!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne przepisy
-
Długo szukałam chleba idealnego, który byłby bez drożdży, bezglutenowy, bez dodatku mleka czy maślanki, bez użycia gotowej mieszanki i tak...
-
W zoo,na festynie, na wakacjach i wesołym miasteczku unosi się zawsze zapach świeżych gofrów. Zawsze w będąc, w którymś z miejsc jadłam j...
-
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup jesiennych, na świeżej wieżej papryce i cebuli. Rozgrzewajaca i aromatyczna. Tego smaku ...
-
Oryginalnie ten chleb zawiera drożdże, bardzo mi smakuje, więc postanowiłam zrobić drugą wersję bez drożdży, ku mojemu zaskoczeniu wyszed...
-
Ciasteczka chrupiące ma wierzchu z wilgotnym środkiem. Orzechowa pycha. Szybkie, łatwe i oszałamiające w smaku. Polecam ciasteczkowym potw...
-
Sezon grzybowy w pełni, mamy niezły wysyp w pobliskich lasach, ale nie tylko u nas tak jest. Znajomi chwalą się pełnymi koszami grzybó...
-
Bułeczki dla dziecka są bardzo ważne, skład, smak i wygląd odgrywają tutaj ważną rolę. Testowałam wiele przepisów. Te, które mój maluch p...
-
Nadeszły wakacje i każdy z nas spędza je po swojemu. My w tym roku przechodzimy chrzest bojowy z wakacjami w Chorwacji. Otóż ten kraj słynie...
-
Pierogi z ciasta zaparzanego są elastyczne jak klasyki. Dzięki temu zabiegowi możemy je ulepić. Ciasto gryczane świetnie się nadaję do mię...
-
Biszkopt z tego przepisu śmiało może nam zastąpić bułkę wrocławską, chałkę czy nawet chleb. Świetnie smakuje z roślinną Ramą i domowym dże...
najpyszniejsze! :) moje ulubione cukierki :)
OdpowiedzUsuńMmm, ja też uwielbiam krówki :)
OdpowiedzUsuń