OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/09/22

CIASTECZKA CZEKOLADOWE

Deszczową porą człowiek sięga częściej po słodycze.  Dlaczego? Żeby poprawić sobie nastrój. Dlatego w czasie jesienno-zimowym przybywa nam parę kilo. Jak temu zaradzić? Otóż nie jest to trudne. Trochę pomysłowości i chęci wystarczy, aby przygotować zdrowe przekąski. Np. Ciasteczka czekoladowe z fasoli. Nie przepadam za fasolą, ale te ciasteczka mnie do niej przekonały.
1 i 1/2 szkl ugotowanej fasoli
3 i 1/2 łyżki masła orzechowego
3 łyżki kakao Bio
4 łyżki zmielonego na puder cukru trzcinowego
1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
1/4 szkl wody lub mleka roślinnego
Dodatki: migdały i pestki dyni


Miękkie w środku, lekko wilgotne. Fasoli w nich nie czuć, więc bez obaw.

Blendujemy najpierw fasolę, dodajemy mleko, miksujemy na gładko i dodajemy resztę składników, mieszamy do momentu połączenia się składników. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i układamy na blasze ciasteczka o średniej wielkości, formujemy je w rękach. Masa będzie lepka. Na wierzch ulubione ziarna. Wkładamy do piekarnika z termoobiegiem na 30 minut. Po ostudzeniu są super. Możemy jeść bez wyrzutów sumienia.
SMACZNEGO!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy