W tym roku obrodziła nam brzoskwinie, mimo że mamy tylko jedno drzewko to dało radę. Opryskałam w kwietniu naturalnym opryskujemy z krwawnika i się udało. Zdrowe, piękne owoce. Zrobiłam kilka dżemów, ale jeszcze mi ich trochę zostało na drzewie, więc postanowiłam zrobić brzoskwinie w syropie. Bardzo je lubię więc krytyka była co do smaku surowa, trochę miałam stracha, bo nigdy ich nie robiłam i wiecie co? Wyszły genialne! Wykorzystam je do deseru albo ciasta, to wiem napewno. O ile ich wcześniej nie zjem. 😉
SKŁADNIKI :
1,5 kg brzoskwiń
Szkl cukru trzcinowego lub ksylitolu
Brzoskwinie obieramy i kroimy na połówki. Wrzucamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na godzinę, aby puściły sok. Zagotowujemy i trzymamy na wolnym ogniu 30 minut. Przekładamy gorące do słoika lub butelki po przecierze. Zostawiamy do wystygnięcia. Pasteryzujemy na sucho w piekarniku przez 15 minut w 120 stopniach. I gotowe! Przechowujemy w chłodnym i suchym miejscu.
2017/09/22
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne przepisy
-
Długo szukałam chleba idealnego, który byłby bez drożdży, bezglutenowy, bez dodatku mleka czy maślanki, bez użycia gotowej mieszanki i tak...
-
W zoo,na festynie, na wakacjach i wesołym miasteczku unosi się zawsze zapach świeżych gofrów. Zawsze w będąc, w którymś z miejsc jadłam j...
-
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup jesiennych, na świeżej wieżej papryce i cebuli. Rozgrzewajaca i aromatyczna. Tego smaku ...
-
Oryginalnie ten chleb zawiera drożdże, bardzo mi smakuje, więc postanowiłam zrobić drugą wersję bez drożdży, ku mojemu zaskoczeniu wyszed...
-
Ciasteczka chrupiące ma wierzchu z wilgotnym środkiem. Orzechowa pycha. Szybkie, łatwe i oszałamiające w smaku. Polecam ciasteczkowym potw...
-
Sezon grzybowy w pełni, mamy niezły wysyp w pobliskich lasach, ale nie tylko u nas tak jest. Znajomi chwalą się pełnymi koszami grzybó...
-
Bułeczki dla dziecka są bardzo ważne, skład, smak i wygląd odgrywają tutaj ważną rolę. Testowałam wiele przepisów. Te, które mój maluch p...
-
Nadeszły wakacje i każdy z nas spędza je po swojemu. My w tym roku przechodzimy chrzest bojowy z wakacjami w Chorwacji. Otóż ten kraj słynie...
-
Pierogi z ciasta zaparzanego są elastyczne jak klasyki. Dzięki temu zabiegowi możemy je ulepić. Ciasto gryczane świetnie się nadaję do mię...
-
Biszkopt z tego przepisu śmiało może nam zastąpić bułkę wrocławską, chałkę czy nawet chleb. Świetnie smakuje z roślinną Ramą i domowym dże...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz