2017/07/04
CZAS NA DŻEM!!
Sezon w pełni, owoców całe mnóstwo na targach aż się od nich stoiska uginaja. Uwielbiam ten czas. Do wyboru do koloru. Zawsze uwielbiałam zapach targowiska. Często bywałam na Hali Mirowskiej zapełnionej letnimi owocami i warzywami. Jakie przetwory lubicie robić? Piszcie śmiało w komentarzach. Ja i moja pociecha uwielbiamy dżemy truskawkowe i brzoskwiniowe.. Mniam. A o to przepis na jeden z nich.
DŻEM TRUSKAWKOWY 30% MNIEJ KALORII 😉
Dżem z cukrem żelującym Dr Oetker ze Stewią
Słodki, smaczny, piękna barwa, delikatny, szybko się go robi i szybko można go spalić, trzeba być ostrożnym, wyczuć odpowiednią temperaturę w jego przygotowaniu, nie może być za wysoka bo stewia szybko się przypala i przez to zmienia barwę i smak dżemu.
Na 1 kg dżemu potrzeba jedno opakowanie cukru żelującego. Doprowadzamy do wrzenia i po 3 minutach gotowania przelewamy do słoików. Stawiamy do góry dnem na 10 min i odwracamy, zostawiamy do wystygniecia. Gotowe!!
😊 MNIAM 👌 ♥ ♥ ♥
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne przepisy
-
Długo szukałam chleba idealnego, który byłby bez drożdży, bezglutenowy, bez dodatku mleka czy maślanki, bez użycia gotowej mieszanki i tak...
-
W zoo,na festynie, na wakacjach i wesołym miasteczku unosi się zawsze zapach świeżych gofrów. Zawsze w będąc, w którymś z miejsc jadłam j...
-
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup jesiennych, na świeżej wieżej papryce i cebuli. Rozgrzewajaca i aromatyczna. Tego smaku ...
-
Oryginalnie ten chleb zawiera drożdże, bardzo mi smakuje, więc postanowiłam zrobić drugą wersję bez drożdży, ku mojemu zaskoczeniu wyszed...
-
Ciasteczka chrupiące ma wierzchu z wilgotnym środkiem. Orzechowa pycha. Szybkie, łatwe i oszałamiające w smaku. Polecam ciasteczkowym potw...
-
Sezon grzybowy w pełni, mamy niezły wysyp w pobliskich lasach, ale nie tylko u nas tak jest. Znajomi chwalą się pełnymi koszami grzybó...
-
Bułeczki dla dziecka są bardzo ważne, skład, smak i wygląd odgrywają tutaj ważną rolę. Testowałam wiele przepisów. Te, które mój maluch p...
-
Nadeszły wakacje i każdy z nas spędza je po swojemu. My w tym roku przechodzimy chrzest bojowy z wakacjami w Chorwacji. Otóż ten kraj słynie...
-
Pierogi z ciasta zaparzanego są elastyczne jak klasyki. Dzięki temu zabiegowi możemy je ulepić. Ciasto gryczane świetnie się nadaję do mię...
-
Biszkopt z tego przepisu śmiało może nam zastąpić bułkę wrocławską, chałkę czy nawet chleb. Świetnie smakuje z roślinną Ramą i domowym dże...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz