OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/07/04

CZAS NA DŻEM!!



Sezon w pełni, owoców całe mnóstwo na targach aż się od nich stoiska uginaja. Uwielbiam ten czas. Do wyboru do koloru. Zawsze uwielbiałam zapach targowiska. Często bywałam na Hali Mirowskiej zapełnionej letnimi owocami i warzywami. Jakie przetwory lubicie robić? Piszcie śmiało w komentarzach. Ja i moja pociecha uwielbiamy dżemy truskawkowe i brzoskwiniowe.. Mniam. A o to przepis na jeden z nich.


DŻEM TRUSKAWKOWY 30% MNIEJ KALORII 😉

Dżem z cukrem żelującym Dr Oetker ze Stewią
Słodki, smaczny, piękna barwa, delikatny, szybko się go robi i szybko można go spalić, trzeba być ostrożnym, wyczuć odpowiednią temperaturę w jego przygotowaniu, nie może być za wysoka bo stewia szybko się przypala i przez to zmienia barwę i smak dżemu.
Na 1 kg dżemu potrzeba jedno opakowanie cukru żelującego. Doprowadzamy do wrzenia i po 3 minutach gotowania przelewamy do słoików.  Stawiamy do góry dnem na 10 min i odwracamy, zostawiamy do wystygniecia.  Gotowe!!
😊 MNIAM 👌 ♥ ♥ ♥

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy