OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/09/28

WŁOSKI SOS GRZYBOWY PO MOJEMU


Obfitość grzybów w tym roku dała nam się we znaki, pełne półki w piwnicy weków. Mimo wszystko nadal się pojawiają w lesie. Pomysły na obiady są, więc czemu nie wykorzystać w nich grzybów. Sos włoski jest bardzo delikatnym i aromatycznym sosem. Postanowiłam zrobić wersję odpowiednią dla mnie. Robi się go niebywale szybko.

Składniki :
Parę grzybów leśnych, najlepiej prawdziwków, ugotowanych
Dwie łyżki majonezu
Łyżeczka masła roślinnego Alsan-Bio lub Rama
Trochę wody
Sól, pieprz
Makaron ryżowy 5 mm
Ser ementaler
Żółtko

Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy grzybki pokrojone w kostkę lub na połówki, zależy od was jak lubicie. Chwilkę trzymamy i dodajemy majonez. Mieszamy dobrze wszystko, dodajemy trochę wody. Dodajemy sól i pieprz. Zdejmujemy z kuchenki. Gotujemy makaron według przepisu. Ścieramy w międzyczasie na sos trochę sera i dodajemy żółtko, energicznie mieszając. Dorzucamy do sosu makaron i łączymy składniki. Nakładamy na talerz.
SMACZNEGO 👌

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy