OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/09/22

BRZOSKWINIE W SYROPIE

W tym roku obrodziła nam brzoskwinie, mimo że mamy tylko jedno drzewko to dało radę. Opryskałam w kwietniu naturalnym opryskujemy z krwawnika i się udało. Zdrowe, piękne owoce. Zrobiłam kilka dżemów, ale jeszcze mi ich trochę zostało na drzewie, więc postanowiłam zrobić brzoskwinie w syropie. Bardzo je lubię więc krytyka była co do smaku surowa, trochę miałam stracha, bo nigdy ich nie robiłam i wiecie co? Wyszły genialne! Wykorzystam je do deseru albo ciasta, to wiem napewno. O ile ich wcześniej nie zjem. 😉



SKŁADNIKI :
1,5 kg brzoskwiń
Szkl cukru trzcinowego lub ksylitolu

Brzoskwinie obieramy i kroimy na połówki. Wrzucamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na godzinę, aby puściły sok. Zagotowujemy i trzymamy na wolnym ogniu 30 minut. Przekładamy gorące do słoika lub butelki po przecierze. Zostawiamy do wystygnięcia. Pasteryzujemy na sucho w piekarniku przez 15 minut w 120 stopniach. I gotowe! Przechowujemy w chłodnym i suchym miejscu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy