OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/10/18

ZUPA GULASZOWA



Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup jesiennych, na świeżej wieżej papryce i cebuli. Rozgrzewajaca i aromatyczna. Tego smaku nie da się niczym innym zastąpić.  Podziwiając piękna, złotą jesień postanowiłam zrobić zupę, która bardzo szybko zniknęła. 

Składniki: 
300 g wołowiny 
Cebula
Papryka czerwona 
Łyżka papryki wędzonej 
koncentrat pomidorowy, malutki słoiczek 
Litr wody 
Sól, pieprz, puder umami, 
2 liście laurowe 
4 ziela angielskie 
4 średnie ziemniaki 





Mięso kroimy w kostkę, cebulę w kostkę. Cebulę smażymy na brązowo, dodajemy mięso i paprykę pokrojoną w paski. Smażymy chwilkę. Dodajemy koncentrat i paprykę wędzona. Zalewamy po minucie wodą.  Gotujemy ok. godziny. Aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy pozostałymi przyprawami. Ziemniaki gotujemy osobno, pokrojone w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotowe!  SMACZNEGO! 

1 komentarz:

  1. Zupa gulaszowa, to takie pełnowartościowe danie jednogarnkowe. Lubię przygotowywać takie dania, bo są smaczne, zdrowe, a ich przygotowanie zabiera bardzo mało czasu. Jak chcę sobie ułatwić sprawę, to zupy lub sosy przygotowuję na bazie bulionów od Krakusa. Sa bardzo smaczne, a nie zawierają sztucznych barwników i ulepszaczy.

    OdpowiedzUsuń

Popularne przepisy