Większość z nas uwielbia serniki. Ja zawsze wolałam te na zimno. Wcale nie musimy się z nimi żegnać, gdyż jest wiele wersji beznabiałowych tego deseru. Bardzo smacznych wersji. Oto jedna z nich. Na orzechach nerkowca. Dla mnie Bomba!!
Składniki :
1,5 szkl orzechów nerkowca
Serek waniliowy Alpro
Żelatyna lub agar
1/2 łyżeczki soli
Cukier waniliowy
Parę kropel soku z cytryny
Galaretka bezglutenowa
Szkl mleka sojowego
Orzechy zalewamy wodą i odstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia odlewamy wodę i płukamy. Wrzucamy do wysokiego pojemnika, wlewamy mleko sojowe dodajemy resztę składników wraz z zalaną małą ilością wrzątku żelatyną i miksujemy blenderem ręcznym na gładko. Przekładamy do okrągłego naczynia żaroodpornego i wstawiamy na godz do lodówki. Galaretkę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu tylko zmniejszamy ilość wody o 1/3, czekamy aż ostygnie. Wlewamy na masę do naczynia żaroodpornego i wstawiamy na 20 min do lodówki, ozdabiamy ulubionymi owocami. Zostawiamy w lodówce na min godz.
SMACZNEGO!! 😁
OSTATNIO DODANE
Soczysty Schab
Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...
2017/07/13
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne przepisy
-
Długo szukałam chleba idealnego, który byłby bez drożdży, bezglutenowy, bez dodatku mleka czy maślanki, bez użycia gotowej mieszanki i tak...
-
W zoo,na festynie, na wakacjach i wesołym miasteczku unosi się zawsze zapach świeżych gofrów. Zawsze w będąc, w którymś z miejsc jadłam j...
-
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup jesiennych, na świeżej wieżej papryce i cebuli. Rozgrzewajaca i aromatyczna. Tego smaku ...
-
Oryginalnie ten chleb zawiera drożdże, bardzo mi smakuje, więc postanowiłam zrobić drugą wersję bez drożdży, ku mojemu zaskoczeniu wyszed...
-
Ciasteczka chrupiące ma wierzchu z wilgotnym środkiem. Orzechowa pycha. Szybkie, łatwe i oszałamiające w smaku. Polecam ciasteczkowym potw...
-
Sezon grzybowy w pełni, mamy niezły wysyp w pobliskich lasach, ale nie tylko u nas tak jest. Znajomi chwalą się pełnymi koszami grzybó...
-
Bułeczki dla dziecka są bardzo ważne, skład, smak i wygląd odgrywają tutaj ważną rolę. Testowałam wiele przepisów. Te, które mój maluch p...
-
Nadeszły wakacje i każdy z nas spędza je po swojemu. My w tym roku przechodzimy chrzest bojowy z wakacjami w Chorwacji. Otóż ten kraj słynie...
-
Pierogi z ciasta zaparzanego są elastyczne jak klasyki. Dzięki temu zabiegowi możemy je ulepić. Ciasto gryczane świetnie się nadaję do mię...
-
Biszkopt z tego przepisu śmiało może nam zastąpić bułkę wrocławską, chałkę czy nawet chleb. Świetnie smakuje z roślinną Ramą i domowym dże...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz