OSTATNIO DODANE

Soczysty Schab

  Soczysty schab, nie jest to proste zadanie. Było kilka nieudanych prób i wychodził suchy, ale mam sprawdzony sposób i jest momentu jego wy...

2017/10/18

NIETYPOWA POMIDOROWA


Zupa powstała przy okazji robienia pasztetu. Ugotowałam grzybki osobno, gdyż nie były jeszcze wyczyszczone. Zwykle gotuję wszystko razem i później robię grzybową albo pieczarkową. A więc wywar z mięsa,w tym wątróbki i warzyw wykorzystałam do zrobienia wyrazistej zupy. I wcale nie żałuję tego posunięcia. Pomidorowa wyszła genialna. Nie martwcie się, wątróbki w niej nie czuć, a smak zachwyca. Nie lubię marnować rzeczy, więc takie rozwiązanie uczy ekonomiczności w kuchni.



Składniki :
Na wywar :
0,5 kg wątróbki drobiowej
2 podudzia z kurczaka bez kości
Marchewka
Pietruszka z natką
Cebula
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
Sól, pieprz, woda
Do zupy:
Pomidory z puszki
1/2 puszki mleczka kokosowego
Sól, pieprz, oregano.

Gotujemy wszystkie składniki na wywar przez 20 min. Odcedzamy wywar i wlewamy spowrotem do garnka. Zagotowujemy i dodajemy pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Na koniec doprawiamy do smaku. Bardzo dobrze do niej pasuje ryż i pestki dyni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne przepisy