2017/11/06
NALEŚNIKI OWSIANO-RYŻOWE
Kolejne naleśniki, ale jakie. Ha! Powiem wam jedno te naleśniki są dla mnie jak klasyki. Kolor, smak i tekstura są identyczne. Mój syn uwielbia naleśniki. Każdego rodzaju. Te są dla niego najlepsze. Dla mnie również, porostu idealne.
Składniki :
80 g zmielonych ziaren ryżu białego
80 g zmielonych płatków owsianych bezglutenowych
40 g skrobi ziemniaczanej
2 łyżki oleju
łyżeczka ksylitolu
Szczypta soli
Jajko
250 ml mleka roślinnego lub wody
Po wymieszaniu składników odstawiamy masę na 15 min. Ponownie mieszamy i smażymy na patelni z grubym dnem. Cienkie, elastyczne i delikatne. Polecam wszystkim.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne przepisy
-
Długo szukałam chleba idealnego, który byłby bez drożdży, bezglutenowy, bez dodatku mleka czy maślanki, bez użycia gotowej mieszanki i tak...
-
W zoo,na festynie, na wakacjach i wesołym miasteczku unosi się zawsze zapach świeżych gofrów. Zawsze w będąc, w którymś z miejsc jadłam j...
-
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup jesiennych, na świeżej wieżej papryce i cebuli. Rozgrzewajaca i aromatyczna. Tego smaku ...
-
Oryginalnie ten chleb zawiera drożdże, bardzo mi smakuje, więc postanowiłam zrobić drugą wersję bez drożdży, ku mojemu zaskoczeniu wyszed...
-
Ciasteczka chrupiące ma wierzchu z wilgotnym środkiem. Orzechowa pycha. Szybkie, łatwe i oszałamiające w smaku. Polecam ciasteczkowym potw...
-
Sezon grzybowy w pełni, mamy niezły wysyp w pobliskich lasach, ale nie tylko u nas tak jest. Znajomi chwalą się pełnymi koszami grzybó...
-
Bułeczki dla dziecka są bardzo ważne, skład, smak i wygląd odgrywają tutaj ważną rolę. Testowałam wiele przepisów. Te, które mój maluch p...
-
Nadeszły wakacje i każdy z nas spędza je po swojemu. My w tym roku przechodzimy chrzest bojowy z wakacjami w Chorwacji. Otóż ten kraj słynie...
-
Pierogi z ciasta zaparzanego są elastyczne jak klasyki. Dzięki temu zabiegowi możemy je ulepić. Ciasto gryczane świetnie się nadaję do mię...
-
Biszkopt z tego przepisu śmiało może nam zastąpić bułkę wrocławską, chałkę czy nawet chleb. Świetnie smakuje z roślinną Ramą i domowym dże...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz